Crispy Kopenhagen

Ik hou van Scandinavië: de natuur, puurheid, het design, de mensen, frisse lucht en de ruimte. In Kopenhagen ben je in een kwartier van het vliegveld op het station midden in de stad klaar voor een mega inspiratieboost. Naast al het design is het ook de stad van magie en sprookjes.

Magie Midden in de stad zit Tivoli, een nostalgisch pretpark met magische attracties. De perfecte plek om weer eens ongegeneerd te spelen. Het is de stad van Hans Christian Andersen en de attractie van zijn sprookjes is mijn favoriet. Het park is tot ’s avonds laat open en is een feest na een dag shoppen en cultuur snuiven. Op een andere plek in het centrum is er ook een (klein) museum over de sprookjes van Hans Christian Andersen.

Adem Als je uit de trein stapt adem je hier, in plaats van uitlaatgassen, een bijna crispy frisse lucht in. Deze havenstad is ruimtelijk en er is genoeg plaats voor groen. Kongens Have is de tuin bij kasteel Rosenborg, en in de zomer is dit de plek waar leuke locals bij elkaar komen. Deze tuin is namelijk stiekem een heel park. Wil je een gevoel van vrijheid op een andere manier ervaren, dan kun je ook naar het in 1971 opgezette hippiedorp Christiania (Bådsmandsstræde 43).

Puur Als ik Kopenhagen in een woord zou moeten omschrijven is het PUUR. De mensen, het design maar zeker ook het eten. Als je hier bent mag je Torvehallerne KBH zeker niet missen. Een grote moderne markthal met prachtige kramen vol biologische heerlijkheden, verse sappen, kruiden, groenten, bijzondere broden en zoet. Je kunt hier kopen voor mee naar huis (of hotelkamer) of om ter plekke op te eten aan de houten tafels.

Inspiratie Het is DE stad om creatieve inspiratie op te doen. Kleine winkels vol originele items en bijzonder design of alleen al door de mensen op straat. Op de ruit van de winkel Moshi Moshi Mind staat ‘Choose a positive thought’ en deze vibe heeft de winkel ook. Bewust met relaxte kleding, yoga benodigdheden, kalmerende thee, mooie muziek en andere fijne items. For a mellow modern life, zoals ze zelf zeggen. Je kunt in deze stad kiezen uit veel heerlijke inspirerende hotels. Zoals hotel twentyseven, die ligt op loopafstand van het station, Tivoli en de winkels.

Treat De Flødebollen van Summerbird zijn beroemd en typisch van hier. De ronde chocolade bollen met platte onderkant van marsepein zijn er in melkchocolade met vanillevulling of witte chocolade en passievrucht. Wees gewaarschuwd: alles in deze choco design winkel is echt veel te lekker.

‘Life itself is the most wonderful fairy tale’ – Hans Christian Andersen

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *