De mooiste tarotkaarten

De oorsprong van tarot is eigenlijk onbekend, maar in ieder geval sinds de middeleeuwen al populair. Deze manier van waarzeggen, inzicht vergaren en bewustwording is nog steeds magisch en mysterieus. Dit zijn de allermooiste en meest inspirerende tarot- en orakelkaarten.

De tarot heeft 78 kaarten, verdeeld over de Grote Arcana (22 kaarten) en de Kleine Arcana (56 kaarten). De Grote Arcana gaat vooral over onze reis door het leven en problemen die we onderweg tegenkomen. De Kleine Arcana is verdeeld in vier groepen: bekers, staven, zwaarden en pentagrammen met in elke groep tien getalskaarten en vier hofkaarten. De Kleine Arcana gaat meer over situaties in het dagelijks leven. De kaarten worden in specifieke patronen gelegd en dan staat de betekenis van de kaart in relatie tot de plek waar deze ligt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 1 kaart trekken voor een inzicht op dat moment. Open je mind, trek een kaart en geniet van je reis.

Top 3 mooiste tarotkaarten

De mooiste orakel- en tarotkaarten.

1. The Wild Unknown Tarot Deck

Kim Krans woont in New York en maakt allemaal coole items, zoals deze magisch geïllustreerde tarotkaarten (het even zo mooie boek met een uitgebreide uitleg koop je apart).
Waarom: Deze set is ZO mooi dat ik er gewoon een beetje opgewonden van raak. Deze set maakt kaarten leggen een feestje, zelfs als je een moeilijke boodschap krijgt.
Pluspunt: Een lust voor het oog, eigenlijk wil ik ze allemaal inlijsten en ophangen.
Minpunt: Nog niet in Nederland te koop (wel te bestellen via Amerika).
Tarot Kim Krans

2. De maan, 66 mystieke kaarten voor bewustwording

Petra Stam is Tarotist, Spiritueel Coach, Auteur en bovendien een hele inspirerende vrouw. Ze heeft een blog waarin je alles kunt lezen over de invloeden van de maan. Haar mystieke kaarten zijn ook gebaseerd op de maan en spreken daarmee je onderbewuste aan.
Waarom: De energie van de maan is een mooi en krachtig uitgangspunt voor een tarot set. Daarbij zijn de beelden prachtig.
Pluspunt: De teksten  bevatten een stelling, een vraag en een actie. Dat maakt je op een diep niveau bewust van een actueel thema en zetten je aan om je innerlijke kracht te ontwikkelen.
Minpunt: Heb ik nog niet kunnen ontdekken.

De mooiste tarotkaarten

3. Kwan Yin Orakel

Deze kaarten zien er sprookjesachtig uit en de uitleg is uitgebreid, spiritueel, maar heel helder. Geïllustreerd door de jonge schilder Zeng Hao en geschreven door Alana Fairchild 
Waarom: Kwan Yin is de godin van compassie, haar energie gaat over verlichting en dat wat nodig is om in harmonie te leven met liefde en je over te geven aan liefde (niet altijd easy…). Over het goddelijke vrouwelijke en tot bloei komen. Om Mani Padme Hum.
Pluspunt: De uitleg is uitgebreid en diepgaand en bij elke kaart staat ook een kleine meditatie/healing.
Minpunt: Het is fijn dat de uitleg wat uitgebreider is, maar even snel een kaartje trekken werkt dus niet echt. Je moet er wel even voor gaan zitten.
De mooiste tarotkaarten

Tip: De Gaian Tarot app van Joanna Powell Colbert zit vol met oude wijsheid & symboliek. De kaarten geven daardoor inzichten op allerlei levels en lekker makkelijk op je Phone.

Andere sets die ik inspirerend vind:

Welke orakel- of tarot kaarten gebruik jij? Deel je het hieronder als je inspirerende suggesties hebt?

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *