#freeyourcreativity mini-workshop: intuïtief schrijven

Een mini-workshop om je creativiteit weer te bevrijden, te laten stromen, te vergroten of te openen. Deze week leer je intuïtief te schrijven.

Schrijven kan je meer in contact brengen met je intuïtie. Zo kun je door middel van het schrijven antwoorden krijgen op vragen over bijvoorbeeld de zin van je leven, je dromen of doelen. Ook geeft intuïtief schrijven inzichten vanuit je onderbewuste. Toen ik dit zelf jaren geleden dagelijks ben gaan doen, kwam ik er na een tijd achter dat het voor mij zelfs een manier was om te channelen en zo werd schrijven voor mij een belangrijke tool bij het geven van readings op afstand. Natuurlijk is schrijven mijn werk, ik schrijf als copywriter voor bedrijven, artikelen voor bladen en ik schrijf boeken, maar… dat is even andere koek dan intuïtief schrijven. Dat vergt dat je al je denken ‘uitzet’ en je pen op het papier durft te  houden. Gewoon doorschrijven, ook al weet je niet waarover: er komt altijd iets!

#FreeYourCreativity mini-workshop

  • Koop een inspirerend schrift en een pen waar je blij van wordt en begin te schrijven!
  • Ehm…. maar waarover dan? De opdracht is om je pen niet stil te houden en een week lang elke dag drie pagina’s vol te schrijven. Niet meer, niet minder. Als je niet weet waarover, dan schrijf je dat op en blijf je daarna doorschrijven wat er in je opkomt. Of dat nou over het weer gaat, over je gemoedstoestand van die dag of over de buren die irritant hard de muziek aanhebben.
  • Wanneer je dit een week oefent zal je zien dat het steeds gemakkelijker gaat. Laat je gedachten over de pagina’s zwieren. De eerste gedachten die je hebt zijn vaak het meest spontaan en als je ‘denken’ uitstaat komen er steeds meer gedachten en inzichten vanuit het onbewuste op papier. Geef het de tijd, dat hoeft echt niet meteen zo te zijn.

Laat je gedachten over de pagina’s zwieren

  • De innerlijke criticus komt zeker langs, die vindt dat wat je schrijft waarschijnlijk stom, nergens op slaan of vraagt zich af wat voor zin dit heeft. Neem de criticus waar, geef hem een stoel, maar laat je niet door hem leiden. Lees daarom de eerste tijd de geschreven pagina’s niet terug. Zo kun je open en onbevangen blijven schrijven. En kan er steeds meer ‘rem’ verdwijnen.
  • Blijf dit minimaal een week dagelijks volhouden, en grote kans dat dit zo goed bevalt dat het een dagelijkse gewoonte blijft. Hoe vaker je het doet, hoe sneller je vanuit je onderbewuste gaat schrijven.
  • Na een tijdje kun je ook gerichte thema’s kiezen waar je meer inzicht over wilt krijgen. Kies dan één woord zoals geld, droom, vrijheid of doel en begin alles op te schrijven wat in je opkomt bij dat thema. Je zult zien dat het verrassende inzichten geeft.
  • Om je fantasie en creativiteit meer te bevrijden kun je deze oefening ook toepassen met een woord als: oranje, bos of vogel (je kunt natuurlijk van alles verzinnen!) en schrijf, zonder nadenken, drie pagina’s vol over het gekozen woord. Misschien wordt het zelfs wel een mooi verhaal.

Voor mij werkt intuïtief schrijven heel meditatief en het geeft bovendien altijd verrassende inzichten. Hoe is dat voor jullie? Ik hoor het heel graag!

In het najaar van 2015 ga ik workshops intuïtief schrijven geven,    blijf op de hoogte via deze site of schrijf je in voor de Free your  Dreams nieuwsbrief.

Foto: Still, That kind of woman

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *