Healing voor nieuwe levenslust: blote voeten pad

Afgelopen weekend heb ik een wandeling gemaakt op een blote voeten pad. In je voeten zitten natuurlijk enorm veel zenuwuiteinden (7000 om precies te zijn) die helpen om een fysiek gevoel van gronding, en dus stevigheid, te ervaren. Ook worden er allerlei energiepunten in je voeten geactiveerd. Kortom een natuurlijke healing die bijvoorbeeld goed werkt bij angst en zorgt voor nieuwe levenslust (en die vooral ook gewoon heel erg leuk is). Hoe werkt het en waar kun je dat doen?

Speciaal blote voeten pad

Op je blote voeten lopen is gezond voor je body én je mind. Thuis wat vaker op blote voeten lopen (of dansen) maakt je al bewuster van de manier waarop je beweegt. Ik sprak laatst een jongen deze zomer bezig was om te leren om op blote voeten hard te lopen. Natural running wordt dit ook wel genoemd. Dit kan uiteraard niet zomaar, gezien de kans op blessures, maar er is een heel programma voor om dit op te bouwen. Op verschillende plaatsen in Nederland kun je blotevoetenpaden of blotevoetenparken vinden. Hierdoor heb je meer contact met de aarde (letterlijk en figuurlijk) en meer natuurbeleving, win-winsituatie zeg ik.

Blote voeten pad

Helpt tegen angst

In je voeten zit een ingenieus netwerk van 33 gewrichten, 26 botten, meer dan 100 banden, 19 grote spieren en vele kleine (intrinsieke) spieren. Onder elke voet zitten 7.000 zenuwuiteinden die helpen om een fysiek gevoel van gronding te ervaren. Je voeten, knieën en benen zijn letterlijk en figuurlijk de basis van je lichaam, ze verbinden je met de aarde. Wanneer je het leven vertrouwt kan de energie helemaal langs de onderbenen naar de aarde stromen. Als je angst ervaart zal de energie rond de onderbenen stagneren met gespannen kuitspieren als gevolg. De voeten nemen energie op vanuit de aarde en ontladen ook weer energie naar de aarde toe, evenals je handen (denk maar aan een energiehealing die via de handen wordt gegeven). Hoe meer bewuste aandacht je besteedt aan je voeten en je basis, hoe meer verbinding met de aarde. Hoe meer stevigheid. Hoe meer balans. Hoe meer levenslust!

Hoe meer bewuste aandacht je besteedt aan je voeten en je basis, hoe meer verbinding met de aarde. Hoe meer stevigheid. Hoe meer balans. Hoe meer levenslust!

Waar?

Zelf heb ik nu een blote voeten pad gedaan in het Westland (bij Hoeve Bouwlust), maar er zijn verschillende paden door heel Nederland. Van de bossen in Schoorl tot een blote voeten pad in de tuinen van homeopaat A. Vogel in Gelderland.

Wil je maandelijks een sprankelende Free your Dreams inspiratieboost in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je  blijft zo ook op de hoogte van nieuwe Free your Dreams projecten,  Ebooks en workshops.

Foto: HOWL

2 Comments
 • Suus
  August 25, 2015

  Het is echt heerlijk om te doen! Ik verlang nu alweer naar een volgende keer!

  • Michèle
   August 25, 2015

   Same here! 🙂

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *