Inspiratieboost Parijs

Het valt mij elke keer op hoe helend, inspirerend en verfrissend het toch is om even uit je dagelijkse routine te stappen, bijvoorbeeld door een weekend weg. Naar een plek waar je weer nieuwe dingen ziet, waardoor je de dingen ook weer anders kunt bekijken. Parijs is een plek die garant staat voor het stimuleren van je creativiteit. Vergeet onderstaande adressen niet bij een bezoek aan deze romantische stad.

1. Vintage

Als je uit de metro komt is het even schrikken, want waar is nu die hippe vintage markt? Geef niet op, voorbij de kramen met goedkope en niet al te leuke kleding vind je het gedeelte met geweldige woonaccessoires. Als je de borden richting de antiekmarkt volgt, ben je al in de buurt. Het is dan ook een vintage markt, ontstaan in 1885, die ongeveer 6 hectare in beslag neemt. Vooral de ‘rariteitenkabinet kramen’ vond ik inspirerend, die trend is helemaal terug en vele designers laten zich hierdoor inspireren. Hier vind je bijvoorbeeld fossielen, organismen op sterk water, doodshoofdjes, grote stolpen of andere gekke voorwerpen.
Zaterdag, zondag en maandag van 10-19

Vintagemarkt Saint-Ouen, metro Porte de Clignancourt of Garibaldi

2. Gezond lekkers

Leuk ingericht, maar vooral: gezond snoepen. Het yoghurtijs is vetvrij en gemaakt van 100% fruit, de toppings zijn ook allemaal vers en gezond (denk aan aardbeien, kokos en allerlei noten). Ook smoothies en ‘fruit soepen’.

My Berry, 25 rue Vieille du Temple, myberry.eu (Wijk Le Marais, metro Saint-Paul)

Parijs

3. Geurbubbels

Francis is de ‘neus’ achter vele geuren die je in je kast hebt of ooit hebt gehad. Zijn eigen lijn is niet te versmaden en zijn winkel is als een snoepwinkel voor volwassenen. Deze man is een kunstenaar op parfumgebied en al op straat komen de geurende zeepbellen je tegemoet. De bellenblaas met verschillende geuren en kleuren is hier ook te koop (€ 12).

Maison Francis Kurkdjian, 5 Rue d’Alger, franciskurkdjian.com (metro Tuileries)

4. Kunstcocktails (en pizza)

Dit concept, van de eigenaren van conceptstore Merci, is top! Simpele maar te lekkere authentieke pizza’s en een kaart vol kunstige cocktails. Hier kun je dineren en uitgaan combineren (perfect na een hele dag sjouwen door de stad). Sfeervol verlicht en ingericht zoals je eigenlijk je huiskamer zou willen hebben. Enige nadeel: beetje moeilijk kiezen uit al die cocktails. Toch die bloemige met rozen of die frisse met een vleugje mint?

Grazie, 91 Boulevard Beaumarchais, graziegrazie.fr (Wijk Le Marais, metro Chemin Vert)

5. Feel good

Het nieuwe zusje van H&M & Other Stories (nog niet in Nederland) heeft een beautylijn waar je blij van wordt. Inspirerende verpakking, betaalbaar en, niet geheel onbelangrijk, ook nog lekker. Deze zag ik bij conceptstore Colette (waar ik op zaterdag gewoon in de rij moest staan om binnen te komen, hoezo crisis?)

Beauty van & Other Stories bij Colette, 213 Rue Saint-Honoré, Colette.fr (metro Tuileries)
Of online te koop via stories.com

6. Maximale inspiratie

Dit is geen conceptstore maar een concept warenhuis. Mis dit adres NIET, en neem er de tijd voor. In de kelder kun je gezond ontbijten of lunchen en het ‘used book’ café is ook al zo leuk. Laat je inspireren door de crème de la crème van kleding, accessoires, opschrijfboekjes, keukenspullen, planten, sieraden, bijzonder behang en nog veel meer. Van razend duur tot bizar goedkoop, er is voor ieder wat wils.

Merci, 111 boulevard Beaumarchais, merci-merci.com (Wijk Le Marais, metro Chemin Vert)

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *