Magisch sprookje net buiten Praag

Vorige week schreef ik al over Praag waar ik met fotografe Nadine Maas was om een aantal Soulful artikelen te maken voor in tijdschriften en kranten. Op een uurtje rijden van Praag ligt Chateau Mcely, een magische plaats om een paar dagen te vertoeven. Dit moderne kasteel ligt midden in de St. George bossen en is een ware krachtplek.

Sprookje bij Praag
Sprookje bij Praag

Modern sprookje net buiten Praag

Chateau Mcely is een moderne kasteel met 23 sfeervolle kamers en weids groen uitzicht. Het ligt dan ook midden in de St. George bossen waar je kunt wandelen, fietsen of picknicken. Een favoriete bezigheid van de Tsjechen is paddenstoelen zoeken, en vanuit het kasteel kun je een mand meekrijgen en een boek waarin je kunt opzoeken welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke niet. In de lobby staan hippe kaplaarzen met tijgerprint die je kunt aantrekken als je het bos in wil.

Sprookje bij Praag
Chateau McelySprookje bij Praag

Speels en ongedwongen

De moderne spa is goddelijk evenals de liefdevolle massages. De sfeer is hier zeker niet ‘highbrow’, maar eerder speels, vriendelijk, aandachtig en erg ongedwongen. Je voelt je hier gegarandeerd heel welkom en op je gemak. Er wordt gewerkt met eigen pure natuurlijke biologische (en erg hebberig makende) producten die ook hier op het landgoed worden gemaakt. Deze producten worden door steeds meer luxe hotels wereldwijd ontdekt en ingekocht. Het idee van deze producten is om de eeuwenoude kennis van kruiden en alchemie (een hobby van de huidige eigenaar James Cusumano) te delen.

Sprookje bij Praag
Sprookje bij Praag

Helende energie

Deze plek heeft niet alleen een lange historie, maar staat ook bekend als een plek met een bijzondere helende energie. Niet dat dit wordt uitgedragen als zodanig, maar de manager vertelt dat mensen hier veel positieve en fijne ervaringen hebben en zich snel beter voelen bij klachten. En dat kunnen wij beamen, vooral tijdens de massage leken er allerlei ‘poorten open te gaan’ waardoor we nog veel gemakkelijker contact maakten met onze intuïtie en we allerlei beelden en kleuren zagen die ons diepe inzichten gaven.

Magie of geen magie, deze plek ligt lekker chill in the middle of nowhere en dat maakt het nou juist zo fijn. Combineer een citytrip Praag bijvoorbeeld met twee nachten in dit kasteel en kom gegarandeerd opgeladen, geïnspireerd en uitgerust weer thuis.

Foto’s: © Chateau Mcely, Nadine Maas en Michèle Bevoort

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *