Manifesteren voor een hoger bewustzijn: huh? Ja!

Voor mijn werk las ik deze week het boek ‘Astrologie voor de Ziel’ van Jan Spiller. Zij schrijft daarin iets wat mij een mooi inzicht gaf: iets materieels manifesteren is soms nodig om naar een hogere staat van bewustzijn te kunnen komen. Huh? Ik leg het uit!

Materiele vervulling geeft geen blijvend geluk, maar…

Materiele vervulling vormt nooit de sleutel tot een blijvend gevoel van geluk, dat weten we inmiddels wel. Dat gevoel is tijdelijk en materiele bevrediging zal uiteindelijk weer worden gevolgd door ontevredenheid. De ultieme bevrediging van het streven naar geluk zit in onze geest. Toch is het soms belangrijk om wél die materiele verlangens te manifesteren om zo onrust te kunnen loslaten waarna we vervolgens van binnen pas een dieper geluksgevoel kunnen ervaren.

Een mooi verhaal als voorbeeld

Een zekere boeddhistische meester merkte op dat een van zijn leerlingen nog altijd niet de volledige verlichting en de toestand van gelukzaligheid had bereikt. De leerling was inmiddels al 30 jaar bij hem. Hij was zijn meester totaal toegedaan en hield zich strikt aan al zijn oefeningen. Toch had hij nog altijd niet die hoogste toestand bereikt. De leerling mocht de meester vergezellen op een pelgrimstocht. Ze liepen kilometers en kilometers door de omringende bergen. De dagen gingen over in weken en hun toch duurde voort. Op een dag stopte de meester, wees op een berg in de verte en vroeg aan zijn leerling: ‘Zie je die bergtop daar en dat huis op de top van de berg staan?’ De mist was net aan het optrekken en belicht door de doorbrekende zonnestralen was een kasteel op de bergtop te zien. De leerling zei: ‘Ja zeker, Meester.’ De Meester vervolgde: ‘Vele levens lang al verlang je naar een thuis en dat verlangen is nog altijd niet bevredigd. Het is de laatste draad die je bindt en je verlichting en oneindige vreugde blokkeert. Geen enkele oefening die ik je heb opgedragen heeft een einde kunnen maken aan dat diepe verlangen in je. Het moet daarom gemanifesteerd worden. Dat huis daar is vanaf nu je thuis: het is van jou.’ Op dat ogenblik bereikte de leerling, eindelijk, de volle verlichting.

Sommige materiele verlangens kunnen we na een tijdje makkelijk loslaten, omdat ze niet zo belangrijk voor ons zijn. Anderen blijven ons bij totdat we ze gemanifesteerd hebben.

Manifesteren voor een hoger bewustzijn

Mijn inzicht

Soms is het dus nodig om bepaalde materiele zaken eerst te manifesteren voordat je de diepe innerlijke rust en de ruimte hebt om je bewustzijn verder te ontwikkelen. Of het nu een huis is, geld of iets heel anders. Als onze primaire levensbehoeften en verlangens zijn vervuld, kunnen we ons openstellen voor een hoger niveau van geluk en vervulling. Een niveau dat boven ‘een beloning voor het ego’ uitstijgt. Als verlangens worden bevredigd en doelen in je leven niet meer zo dwingend zijn, kan de persoonlijkheid zich ontspannen. In deze kalme ontspannenheid zijn we ontvankelijk voor hogere bewustzijnstoestanden en het diepere geluk dat bij onze natuurlijke staat hoort. Meer hemel op aarde dus, aldus Spiller.

I like it.

 


Wil je maandelijks een sprankelende Free your Dreams inspiratieboost in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Je blijft zo ook op de hoogte van nieuwe Free your Dreams projecten, Ebooks en workshops.

Foto: Dustin Adams

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *