Overvloed creëren: wees een Zorba de Boeddha

Je zakelijke deel en je spirituele zelf samenbrengen is soms best een uitdaging, maar het is zeker niet meer het één of het ander! Osho schrijft over een ‘Zorba de Boeddha’ die wijn kan drinken, op het strand kan dansen en kan zingen in de regen en tegelijkertijd beschikt over het diepe inzicht en de wijsheid van een wijze. Volgens mij is dit waar het in deze tijd veel over gaat: materie en bewustzijn samenbrengen en zo rijkdom en overvloed creëren.

Beide is niet helemaal Heel

De afgelopen tien jaar heb ik een diepe reis naar binnen gemaakt. Dat heeft me veel bewustzijn en wijsheid opgeleverd, maar met materie ben ik een tijdlang niet echt bezig geweest. Zo zijn anderen juist veel bezig met de buitenwereld, met business of materie zonder dat zij zich heel erg in hun innerlijke wereld verdiepen. Beide is niet goed of fout, beide is alleen ook niet helemaal HEEL. Osho schrijft in zijn Zen Tarot over Zorba de Boeddha als toonbeeld van een compleet mens. Die wijn kan drinken, op het strand kan dansen en kan zingen in de regen en tegelijkertijd beschikt over het diepe inzicht en de wijsheid van een wijze. Iemand, man of vrouw, die het vrouwelijke in zichzelf respecteert en ook op zijn/haar gemak is met de mannelijke kant. Met een open hart. Iemand die genoeg heeft aan zichzelf en die schittert door gewoon te Zijn.

Overvloed creeren

Commercieel idealisme

Ik word daar blij van, en volgens mij gaat het daar voor veel mensen in deze tijd over. Niet alleen bewust-zijn, maar dit bijvoorbeeld ook echt uitdragen en neerzetten in de wereld (‘in de materie’) op jouw manier. Commercieel idealisme is een term die je steeds meer hoort. Het brengt geven en nemen in balans. Als je veel te geven hebt, jezelf ook toestaan daar veel voor te ontvangen (wat het ook is). De weg om daarin te volgen is hoe dan ook: plezier! Heb je fun, word je er blij van? Dat is de juiste weg.

Fysiek rijk en rijk in bewustzijn

Osho stelt om zijn punt te maken: “De helft van de mensheid heeft de innerlijke wereld aanvaard, maar heeft de wereld buiten zich ontkend. De andere helft van de mensheid heeft de materiële wereld aanvaard en heeft juist de innerlijke wereld ontkend. Ze leven allebei maar voor de helft en een half mens kan nooit tevreden zijn.” Het gaat er dus om alle delen samen te brengen in je hart: vrouwelijk en mannelijk, hemel en aarde, bewustzijn en materie. Dat maakt je een Heel mens en zo creëer je overvloed vanuit die heelheid.

Je moet dus heel worden: fysiek rijk en ook rijk in bewustzijn. Een heel mens is een heilig mens. Een ontmoeting tussen Zorba en Boeddha. Zorba alleen is hol, zijn dansen heeft geen eeuwigheidswaarde, het is een tijdelijk genot. Op een gegeven moment krijgt hij er genoeg van omdat het niet vervullend is. Als je daarbij over onuitputtelijke bronnen beschikt afkomstig uit de kosmos, dan kun je heel worden.

Die Osho is zo gek nog niet 😉

Wil je maandelijks een sprankelende Free your Dreams inspiratieboost in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.      Je blijft zo ook op de hoogte van nieuwe Free your Dreams projecten, Ebooks en workshops.

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *