Sardinië: bijzondere energie

Sardinië is niet alleen een Blauwe Zone en een paradijs, maar ook een plek met bijzondere energie.

Vorige week schreef ik al over Sardinië, een paradijs en plek waar mensen bovengemiddeld gezond oud worden. Een zogenoemde Blauwe Zone. Onder de naam Soulful Travel werk ik regelmatig samen met fotografe Nadine Maas om reisverhalen te maken voor verschillende kranten en tijdschriften. Het Italiaanse eiland Sardinië, waar we in mei waren, is een echte power plek.

Hoge frequentie

Wij verblijven in het Noorden van het eiland, een relatief nog rustig gebied. We gaan hier o.a. op stap met Arianna Mendo van de onderzoeksgroep ‘Man Nature Energy’ die al meer dan dertien jaar actief is in de plaats Palau. Als we haar vragen naar haar visie op de Blauwe Zone roept ze zonder twijfel: “de energie!”.  Ze legt uit dat de frequentie van de aarde hier, officieel gemeten, een stuk hoger is dan gemiddeld in de wereld en dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid van mensen. Sardinië wordt ook wel een ‘enchanted place’ genoemd, een magische plek om zowel lichaam als geest op te laden. De Nuraghi zijn torens die in de bronstijd, ca 3000 tot 800 voor Christus, in Sardinië zijn gebouwd zijn het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland en bijzonder omdat ze zijn gemaakt van blokken steen die droog op elkaar werden gestapeld met een hoogte van soms wel 19 meter. Een aantal kun je nog bezichtigen en er staat er ook een op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Energetische krachtplek

De bewoners van Sardinië werden in die tijden ook wel het nuraghevolk genoemd en volgens Arianna leefden zij nog in totale harmonie met de krachten van de natuur. Wij bezoeken een zogenoemde energetische krachtplek in de bossen van Gallura. De enorme stenen en rotsen hier werden al door het nuraghevolk gebruikt voor therapeutische doeleinden. De frequentie van deze enorme stenen hebben, al generaties lang, een zuiverende en helende werking op body, mind & spirit, aldus de bewoners van het eiland en het onderzoeksteam van Man Nature Energy. Wij ervaren vooral een hele zachte en tegelijk krachtige vrouwelijke (en zeker helende) energie op deze plek.

Sardinie: bijzondere energie

Magische natuur

De natuur is hier indrukwekkend: distels van meer dan 2,20 meter hoog en struiken zo hoog als bomen. Ook als je geen energetische of spirituele ervaring zoekt is deze excursie ook interessant door de archeologische informatie, alles wat je leert over oude volkeren en tradities en de ervaring om zo één te zijn met de natuur. Wij worden daar in ieder geval heel blij van, het duurt niet lang of we huppelen door de bloemenvelden alsof we weer kind zijn.

Plan je trip
Meer info over Sardinië via het toeristenbureau Orsus (ook voor een excursie met Man Nature Energy).
Om het Noorden van Sardinië te bezoeken vlieg je met Transavia in minder dan 2,5 uur vanuit Amsterdam op Olbia. De prijs is afhankelijk van het seizoen, maar zeker heel schappelijk (voor rond de € 100 kun je er al zijn).

In het tijdschrift Méditerranée zomer 2014 (nu in de winkels) staat een van onze uitgebreide artikelen over dit eiland met daarin veel tips en info.

Behind the scenes: Sardinië

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *