Zelfontwikkeling, plezier en cocreatie

De Canadese Eyoälha Baker is bezig met een inspirerend fotoproject. Zij ziet een omslag in de waarden van mensen. Meer en meer mensen zijn bezig met zelfontwikkeling, liefde, plezier, vrede, cocreatie en samenwerken. Ze wil een community of joy vormen voor meer fun en joy over de hele wereld.

Ik kwam een geweldig fotoproject tegen van de Canadese Eyoälha Baker waarbij zij zichzelf en anderen al springend een soort ‘vreugdedans’ laat doen. Zij is geen professionele fotograaf, maar haar passie en enthousiasme steekt mensen wereldwijd aan. Haar idee is om een kunstboek en tentoonstelling te maken met duizend foto’s van mensen over de hele wereld die ‘jumpen for joy’. Zo wil ze een community of joy vormen, omdat ze het belangrijk vindt dat mensen zich weer verbinden met hun gevoel van plezier en zo ook meer met elkaar. Meer fun en joy terug in het leven van mensen over de hele wereld, dat is haar motto.

Meer positivisme

Omdat er nog steeds oorlog en onrecht is, en mensen zich nog steeds een slag in de rondte werken voor materie en status op een individualistische manier, en omdat er nog steeds mensen doodgaan van de honger op deze planeet terwijl er genoeg eten is om de hele wereld te voeden. Zij ziet een omslag in de waarden van mensen, een omslag naar meer positivisme en plezier in ons gezamenlijk bewustzijn, en dat verandert de wereld zoals we die kennen. Meer en meer mensen zijn bezig met zelfontwikkeling, liefde, plezier, vrede, cocreatie en samenwerken. Er is nu een overweldigende beweging aan het opstaan die verlangt naar een betere wereld. Een betere plek om te leven, voor iedereen.

Jump for joy

– Selfie jumpin photo by Eyoälha Baker www.jumpforjoyphotoproject.com

Eyoälha wil de speelsheid in mensen weer aanspreken. En zo bijdragen aan een collectieve omslag van negatief naar positief. Ik zag een interview met haar waarin ze zegt: ‘Laten we stoppen met ons alleen maar te richten op alle ellende en alles wat negatief is. Het kan zo gemakkelijk zijn om ons te verliezen in de stress van het dagelijks leven en al het vreselijke nieuws wat ons elke dag bereikt. Dan vergeten we hoe belangrijk het is om te spelen omdat we ons zwaar en down voelen door de ellende in het nieuws. Als we een krachtige intentie zetten en focussen op positivisme en het creëren van positieve veranderingen, en als we dat allemaal doen en echt ons hart daarvoor open zetten, dan is dat de richting die we opgaan, daar geloof ik in. Ieder op onze eigen kleine of grote manier.’ In plaats van blijven hangen in dat wat er allemaal niet klopt, onze energie dus richten op het cocreëren van veranderingen.

Het zit hem echt in LICHT vanuit het woord verlichting, als we het leven wat lichter gaan opvatten dan zijn we al halverwege. Als we de zwaarte ook durven loslaten. Daaruit volgt niet alleen meer licht in je leven maar ook meer compassie voor jezelf.

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *