Tijd voor een reset? Het brengt je nieuwe inspiratie

Als je smartphone vastloopt of je laptop traag wordt, doe je een reset. Maar ook voor jezelf is dat af en toe nodig. Even weer terug naar de basis: zit ik nog op de juiste weg, ben ik nog blij, ben ik nog geïnspireerd, waar wil ik meer tijd aan besteden en waaraan minder? Een reset zorgt voor nieuwe inspiratie. Een heerlijke reset van een week of een rigoureuze reset van een jaar, zoals ik dat zelf deed…

Eigenlijk besef ik nu pas dat ik het afgelopen jaar een enorme reset heb gedaan in mijn leven. Ik heb alle planten en bloemen die me niet meer bevielen uit mijn metaforische tuin getrokken en zo ruimte gemaakt voor nieuwe dingen die willen groeien. Al het oude is daarbij de compost voor het nieuwe. En ja dan is de tuin een tijdje wat leeg, en dat is spannend, maar ik voel een oer vertrouwen dat er nu nog veel meer mooie dingen kunnen groeien. Onbewust (oké nu ben ik het me bewust geworden) doe ik dat regelmatig in mijn leven: om de zoveel tijd een soort grote schoonmaak… Dat brengt me nieuwe inspiratie, nieuwe creativiteit. Steeds opnieuw brengt het me naar meer ‘aliveness’.

Ik ben naar Bali vertrokken

Na tien jaar in een heerlijk huis was het op die plek ‘klaar’, ik was er voor het eerst aan toe om het huis los te laten. Eerst tijdelijk, ik heb het een tijdje verhuurd en ben naar Bali vertrokken waar ik uiteindelijk acht maanden ben blijven plakken. Na jaren heb ik mijn werk eindelijk zo kunnen vormgeven dat het locatieonafhankelijk is, ik kan het overal doen met behulp van de technologie die we nu tot onze beschikking hebben. Bali is een heerlijk eiland en voor mij ging het daar over: alles durven loslaten, overgave en vertrouwen. Na jaren van hard werken, aan mijn carrière en aan mezelf via een diep helings- en bewustwordingsproces, had ik een reset nodig. Een tijdje alleen maar Zijn, in plaats van altijd maar Doen, Doen, Doen.

Leven uit een koffer

Ik had er geen zin meer in, meer en meer uren draaien voor een mooier huis, voor een nog fijnere auto en al die hoge lasten. Ik wilde mezelf daarvan ontlasten, zodat er meer ruimte zou zijn voor innerlijke rust, voor creativiteit en vooral voor PLEZIER. En wat bleek? Door mijn leven te versimpelen, ik leef in feite al een jaar uit een koffer, ontstond er juist ruimte voor zoveel rijkdom. Rijkdom op alle vlakken: innerlijke rijkdom, rijkdom in ervaringen en ook meer financiële overvloed. Ik woonde in Bali op een magische plek (kijk maar op de foto hierboven), een paradijs. Gelukkiger kon ik niet zijn. En nee, ik ben geen hippie geworden die geen waarde meer hecht aan enige materie, ik geniet enorm van materie en vooral van mooie spullen en schoonheid om me heen. Dat voedt mijn creatieve ziel en heb ik zelfs nodig. Ik hoef die spullen alleen niet meer zelf allemaal te bezitten en het heeft niets meer met mijn level van zelfvertrouwen te maken. De nieuwe generatie hippies dus, vrije zielen die het leven en alle aspecten daarvan niet uit de weg gaan.

Alles even loslaten

Op Bali heb ik zeker met plezier gewerkt en geschreven voor mijn opdrachtgevers in Nederland en zo verdiende ik mijn geld. Maar ik heb daar mijn eigen projecten wat losgelaten, zoals deze site. Ik ben soms een soort creatieve stoomtrein die steeds nieuwe projecten neerzet. Het ene project is nog niet af of ik ben alweer aan het volgende bezig. Ik kon niet anders dan dat daar op Bali even allemaal loslaten. Ook het ‘zoeken’ naar mezelf was klaar, je kunt wel eeuwig doorgaan met spirituele workshops, opleidingen, cursussen en al heb ik dat juist nodig gehad om op deze plek van ‘heelheid’ te komen, ook dat kan ons juist ontzettend weghouden van het Leven. Aan het begin vond ik het lastig, ik voelde me ‘lui’ en begreep niet waarom ik geen enkele moed had om mijn projecten verder in de wereld te zetten. Gelukkig ging het steeds beter om daaraan over te geven en begon ik vertrouwen te krijgen dat dit ‘loslaten’ me veel zou opleveren.

Nieuwe inspiratie

En dat heeft het gedaan! Achteraf begrijp ik dat het een enorme reset was. Ruimte gemaakt voor nieuwe inspiratie, voor nieuwe creativiteit, voor nieuw leven. Eindelijk kon ik me helemaal overgeven aan het vrouwelijke principe: ontvankelijk zijn, overgave, vertrouwen en intuïtie. Ideeën voor nieuwe creatieve projecten ‘tot me laten komen’ (en dat kwamen ze), zaadjes daarvoor planten en voorbereidingen treffen. Zonder die projecten er ook direct ‘uit te rammen’. Zo ben ik achter de schermen bezig met een grote rebranding van Free your Dreams voor 2017. Vanuit een hele nieuwe plek in mezelf. Ontvankelijk zijn, nieuwe inspiratie en actie zijn beter in balans en het uitgangspunt is plezier. Het gevoel te spelen in plaats van te werken, en zo zou het naar mijn idee altijd mogen zijn.

Ik heb mijn huis in Nederland verkocht en na acht maanden Bali nog een aantal maanden in Amsterdam in verschillende huizen gewoond. Nu leef ik een tijdje op Ibiza en ben ik er weer aan toe om opnieuw energie in mijn eigen projecten te stoppen. Op een hele nieuwe manier! Ook ga ik echt wel weer ergens wortelen, op een manier die beter bij me past en zodra deze reset is voltooid. Dat komt vanzelf weer. Ondertussen geniet ik van de vrijheid, overvloed en ben ik behoorlijk trots op het leven dat ik, na een bijzonder hobbelige weg, nu voor mijzelf heb gecreëerd. Steeds minder overleven en steeds meer LEVEN (met hoofdletters o yeah!).

retreat-yourself_inspiratie-retreat-ibiza_8

Wil jij ook een reset? Ga mee naar Ibiza!

Een reset geeft nieuwe inspiratie, het geeft ruimte en innerlijke rust. Je komt weer in contact met je hart, met je verlangens, met je ‘aliveness’ en je creativiteit. Een reset hoeft echt niet zo rigoureus te zijn als die reset van mij. Voor mij was het nodig om alles los te laten, maar ook in een week kun je heerlijk tot jezelf komen. Ik deel als coach, samen met een geweldig klein team van inspirerende mensen, heel graag deze plek van vrijheid, van eenheid en van creativiteit. Zo heb jij in een week een heerlijke reset om weer helemaal bij jezelf te komen, om nieuwe inspiratie op te doen en om ‘gevoed’ weer naar huis te gaan. Wat ik gemerkt heb tijdens mijn tijd in Bali is dat ‘voeding’ ontzettend belangrijk is tijdens een reset. Jezelf voeden met heerlijk gezond eten, met yoga, met schoonheid om je heen, met de natuur en met fijne mensen. In de winter is het op Ibiza ‘lente’ en eind januari staat het eiland vol bloesembomen, het is er eindelijk eens niet vol met toeristen en andere drukte. Daarbij heeft het eiland een bijzondere en magische energie die niet in woorden te vangen valt. De perfecte plek om tot jezelf te komen en je intenties en nieuwe stappen voor 2017 helder te krijgen. Kijk voor meer informatie op onze webpagina: WINTER INSPIRATIE RETREAT IBIZA – FREE YOUR DREAMS

Live the life you want

 

Foto: Veronika.photos

 

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *