Travel trend: de blind break (durf los te laten en laat je verrassen!)

Er is toch zo’n gave travel trend gaande: blind break trips. Als je zo’n trip boekt, dan weet je pas op het vliegveld waar je heen reist. Dit vergt lef en openstaan voor het onbekende. Het haalt je uit je comfortzone en je gaat op reis zonder verwachtingen, waardoor je een bestemming met andere ogen bekijkt. Zo draait reizen veel meer om de ervaring dan puur de bestemming. Hoe werkt het en wat brengt het je?

Volg je hart (in plaats van je reisgids)

Wat is er nou leuker dan écht een nieuw avontuur aangaan, uit je comfortzone stappen (terwijl je ondertussen weet dat alles wel goed geregeld is). Totale spontaniteit terugbrengen in je (reis)ervaring. Heerlijk om alles los te laten en op een bestemming je hart te volgen in plaats van een reisgids. Het vergt wat lef, ja absoluut. Je moet openstaan voor het onbekende. Maar zo werkt het leven zelf ook: juist onze verwachtingen houden ons soms weg van het volledig aanwezig zijn in een ervaring. Zo is het met reizen ook, het draait steeds meer om de ervaring dan alleen om de bestemming.

Trend_De Blind Break (2)

Waarom een blind break je helpt naar het NU

Vakantie of een citytrip is natuurlijk perfect ‘mindfulness oefenmateriaal’. Mindfulness gaat om helemaal aanwezig zijn in het huidige moment, in het NU. Want zonder gepieker in het moment zijn is nog niet zo easy. De bedoeling van mindfulness is om van ‘doen’ eens om te schakelen naar alleen maar ‘zijn’, zodat we psychologische automatismen en gewoonten kunnen doorbreken, zodat we meer innerlijke rust ervaren, zodat we minder stress hebben. Als je op reis bent is dit gemakkelijker, je hebt aandacht voor alle nieuwe informatie die je tot je krijgt: kleuren, geuren, culturen, talen. Je gaat lekker naar de markt en geniet van kleurrijke lokale producten die je bekijkt, besnuffelt, proeft, aanraakt. Zo kun je ervaren hoe het is om je aandacht eens helemaal bij één ding te houden. Je observeert je gedachten zonder er verder op in te gaan.  De blind break versterkt dit x 100. Omdat je van te voren niet weet waar je heen zult gaan, ga je zonder enkele verwachting. Je mind is een ‘blank canvas’, je kunt gewoonweg niet anders dan in het moment de ‘ervaring’ ondergaan. Zo’n belevenis werkt door in je ‘normale leven’: je ervaart kracht door het gevoel van avontuur, door je lef en je bereidheid om uit je comfortzone te stappen. Je leert om controle los te durven laten en je te laten verrassen voor dat wat elke ervaring je te bieden heeft zonder tussenkomst van de mind! De mooiste ervaringen doe je immers op als je geen verwachtingen hebt. De mooiste ervaringen plan je niet, die overkomen je.

Zo’n ervaring werkt door in je ‘normale leven’: je ervaart kracht door het gevoel van avontuur, door je lef en je bereidheid om uit je comfortzone te stappen. Je leert om controle los te durven laten en je te laten verrassen voor dat wat elke ervaring je te bieden heeft zonder tussenkomst van de mind! De mooiste ervaringen doe je immers op als je geen verwachtingen hebt. De mooiste ervaringen plan je niet, die overkomen je.

Hoe het werkt

Als je nu verschrikt denkt dat je op de meest gekke bestemmingen terecht komt: no worries. Het draait niet per se om de meest gekke bestemmingen, juist de verrassing is het concept van srprs.me en de hele wereld is het uitgangspunt. Vrienden van mij hebben dit al gedaan en gingen bijvoorbeeld naar Bologna in Italië. Je kiest een categorie: city tripping, adventure, broke, city worlwide, sunsation of multi city. Tijdens het boeken kun je wel voorkeuren aangeven waar je absoluut niet naartoe wilt. Professionele travel consultants gaan aan het werk om voor jou persoonlijk een toffe bestemming, vlucht en accommodatie te kiezen. Ze overleggen met je als je inentingen nodig hebt en regelen eventueel een visum. Een week voor vertrek verschijnt op jouw persoonlijke pagina het weerbericht voor jouw bestemming. Ook komt de postbode je de kraskaart brengen met daarop de tijd waarop je op het vliegveld wordt verwacht. Aangekomen op het vliegveld kras je de code open, deze voer je op je mobiel of tablet in en zo ontdek je wat jouw vakantiebestemming is. In je mail ontvang je alle info van de vlucht en de accommodatie. Je kunt direct inchecken en genieten van je reis! (Te leuk toch).

SAMSUNG CSC

Geen geld? No problem

Heb je op dit moment geen rooie cent of wil je het liefst elke week er even tussenuit? Vind je luxe en comfort maar ‘over-rated’ en ben je wel in voor een uitdaging? Kies dan het thema Broke en ga voor € 100 op Blind Break naar een willekeurige stad in Europa. Je hebt dan wel te maken met ‘mwoah vliegtijden’ (het kan zijn dat je een dag onderweg bent), maar ach, je leeft maar één keer dus dit wordt onderdeel van de ervaring. Verder wordt er geen privékamer voor je geboekt, maar een goed (beoordeeld) hostel met een lekker bed. Mooie herinneringen hoeven niet duur te zijn! Meer comfort en luxe kan natuurlijk ook bij srprs.me.

Heb je ervaring met de blind break of ga je het eens proberen? Laat je me je ervaring weten, bijvoorbeeld onder deze post? Ben superbenieuwd.

Wil je maandelijks een sprankelende Free your Dreams inspiratieboost in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Je blijft zo ook op de hoogte van nieuwe Free your Dreams projecten, Ebooks en workshops.

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *