Wat als geld niet bestond?

Soms is het zo moeilijk te voelen wat je nou werkelijk wilt doen in het leven. Het is moeilijk om te voelen omdat we allerlei blokkades, angsten en belemmerende overtuigingen in de weg hebben staan. En misschien is geld wel een van de grootste daarvan.

Alleen, op die manier maken we geld belangrijker dan dat waar we echt heel blij en gelukkig van worden. Wat is jouw werkelijke verlangen, wat zou jij willen doen in je leven als geld geen rol speelde, als geld zelfs helemaal niet bestond. Het antwoord daarop is de richtingaanwijzer voor de juiste weg in je leven. Niet om geld te negeren, de energie van geld zorgt ervoor dat we vrij zijn om dat te doen wat we willen doen, maar om geld verdienen als ‘doel’ los te laten. Het is altijd een gevolg.

Stort de boel in?

Ik hoor steeds vaker om mij heen dat mensen ervan overtuigd raken dat ons hele financiële systeem gaat instorten. Dat geld straks niet meer bestaat zoals we dat nu kennen. Hoe dat er precies uit zal zien kan ik me nog niet zo goed voorstellen, maar het zou wel bijzonder zijn als we dan alleen nog maar datgene gaan doen wat we het liefste doen en dat waar we goed in zijn. Dat we werkelijk vanuit ons hart leven en daardoor de maatschappij langzaam weer gaat verschuiven richting een community waarin mensen elkaar helpen door dat te doen waar ze goed in zijn. Het is maar een theorie, maar je dit eens voorstellen kan je helpen om te voelen wat je nou werkelijk het liefste zou doen in je leven. En, in het kader van ‘jouw licht laten schijnen’, wat heb je daarmee te brengen aan anderen? Want daar gaat werkelijke vervulling volgens mij over.

Dit filmpje inspireert mij steeds weer:

No Comments Yet.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *